#GF15 in een video, een lijstje, een app en een lied

Gentse feesten, de 10 officiële hoogdagen van Gents contentement. Voor sommigen een sociale verplichting om elke ochtend met een stuk in hun kraag op de Vlasmarkt tegen wildvreemden te zeiken (in alle mogelijke betekenissen van het woord), voor de meer verzuurden onder ons 10 dagen geluids- en geuroverlast, om nog maar te zwijgen over alles wat je te zien krijgt als je ’s ochtends braaf naar kantoor vertrekt. Voor mij persoonlijk: al het schone en lekkere van Gent op één groot terras dat je tien dagen lang op je wenken bedient.

Leer deze video uit het hoofd

Gentse feesten voor beginners. Mocht het jouw eerste keer zijn – of je bent alle vorige keren een beetje vergeten – begin dan bij deze basisles: alles mag tijdens de Gentse feesten, zolang je je aan een paar basisregels houdt. Of zoals onze Homo Turisticus het stelt:

Klik op de afbeelding om de video af te spelen.
Klik op de afbeelding om de video af te spelen.

Het onvermijdelijke lijstje…

Tien dagen lang is het aanbod aan gezellige terrasjes, hartige en zoete zondes, cultuur en dolle pret per kubieke meter zo geconcentreerd dat voortbewegen op een normaal tempo onmogelijk wordt. Het leuke aan de Gentse feesten is alles wat je zelf leuk vindt, maar dan in een kortere tijdsspanne. Je moet keuzes maken en selecteren, want het aanbod is eindeloos. Hoe begin je daar dan aan?

Ik ben het zelden roerend eens met De Morgen, maar dit lijstje helpt de zoekende mens verder op weg.

(Van nummer 10 mocht ik trouwens een doorloop bewonderen. Ex’, in een regie van Mathias Sercu, is de ideale afsluiter én het perfecte begin van een avondje feesten, afhankelijk van je bioritme. Laat je lief wel beter thuis. Je ex meenemen is daarentegen zeker een aanrader.)

Je
Je “moet” natuurlijk helemaal niets, maar het zou jammer zijn mocht je een item uit deze lijst per ongeluk over het hoofd zien.

Dé app

ELABA: de officiële feestenapp
ELABA!

Als je de feesten dit jaar ook multimediaal wil beleven zonder achteraf spijt te hebben van die ‘stalk of shame‘ of op maandagmiddag bekaterd te ontdekken dat je oma heeft gereageerd op foto’s waarvan je het bestaan niet meer afweet, kun je terecht op de veilige en prettig gestoorde app Elaba! (ja, dat is met een uitroepteken).

Volgens de gazetten “de app van Freek Braeckman”, maar laat ons eerlijk zijn; diens geweldige vrouw en megabrein van een schoonbroer deden het meeste werk. Downloaden, die handel. Het is leuk speelgoed. En na de feestperiode worden alle foto’s en berichten vakkundig gewist, alsof het nooit gebeurde. Zoals het hoort.

(Helaas enkel voor iOS, maar zelfs Bram De Geyter is ook maar een mens.)

Klik op Daniël om te downloaden. 

De oorwurm

Elk volksfeest zijn volkslied en laat mij dit jaar de strenge selectie maken: Theater Boutique vat het feestengevoel nog eens mooi samen in deze oorwurm.

Let vooral op de hete Buffalo’s die figureren en gaat dat zien, liefst met kinderen ouder dan 8 jaar. HARTROCK, educatief onverantwoorde rock ‘n’ roll voor kinderen, pubers en volwassenen met een peterpancomplex. Ik zal in elk geval staan meebrullen, beide zondagen om 16u30 @ De Vieze Gasten.

Geniet van de feesten!

HARTROCK bezingt 'ge zijdt van Gent...' - WAARSCHUWING: blijft minstens 10 dagen tussen je oren hangen. Luid meebrullen is de enige oplossing.
HARTROCK bezingt ‘ge zijdt van Gent…’ – WAARSCHUWING: blijft minstens 10 dagen tussen je oren hangen. Luid meebrullen is de enige oplossing.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s